Liefdevolle aandacht voor elkaar


Het belang van het contact...
Tijdens de zwangerschap is er negen maanden lang sprake geweest van een intieme verbinding tussen jou en je baby. Je kunt het leven in een baarmoeder vergelijken met een constante beleving van massage door de bewegingen die jij maakt. Daarnaast hoort je kindje je hartslag. Hij gaat als het ware mee in jouw ritme en is zo constant met je verbonden. En ook na de geboorte is het contact met de ouders het meest van belang. Stel je eens voor… 9 maanden lang heb je in een warme veilige omgeving gezeten en voelde je je verbonden met iets wat je geborgenheid gaf en dan ineens na een heftige ervaring door het geboortekanaal, want baby’s kunnen een bevalling echt als heftig ervaren, kom je in een koude, kille ruimte met fel licht en harde geluiden!

Om dan dicht tegen de moeder aan te liggen, de warmte van je huid en het ritme van je ademhaling en het kloppen van je hart te voelen, je stem te horen is voor je kindje vertrouwt en heeft vaak tot gevolg dat het zich veilig en geborgen voelt. En de mate waarin een kind zich welkom, veilig en bevestigd voelt is bepalend voor het basisgevoel van waaruit het nu, maar ook het verdere leven, zal handelen.

Hoe draagt Baby yoga hieraan bij?

Baby yoga is een hele fijne, liefdevolle manier om te werken aan de onderlinge band. Massage en liefdevolle aanrakingen en bewegingen helpen je baby om zich bewust te worden van zijn fysieke lichaam en om zich welkom, veilig en bevestigd te voelen. Naast dat aanraking bijdraagt aan een gevoel van geborgenheid en verbondenheid met de ouders, hebben baby’s aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ze leren door aangeraakt te worden!

Tijdens Baby yoga gaat het vooral om samen plezier en ontspanning ervaren. Je mag gewoon even zijn met je baby. Even helemaal niets moeten, alleen met je aandacht bij je kindje zijn en alles om je heen te laten voor wat het is…

Hoe is de workshop opgebouwd?

De workshop bestaat uit een serie van 4 lessen. Tijdens de lessen leer je verschillende yoga- en massagetechnieken gecombineerd met liedjes, versjes en spelletjes, die je in het dagelijkse leven met je baby kunt integreren. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen. Je leert je baby te troosten, met hem te communiceren, je versterkt de onderlinge band en word je bewuster van de intuïtieve band tussen jou en je kindje. Aan het einde van elke les is er ruimte om ervaringen te delen met de andere aanwezige ouders, want ook dat kan in deze fase soms heel erg fijn zijn!


Met Baby yoga werk je dus aan een stevig fundament waar je kind de rest van zijn leven zijn voordeel mee kan doen!

Baby- en dreumesyoga wordt aangeboden in 3 workshops aangepast op de ontwikkelingsfase waarin de baby zich bevindt:

  •  Baby yoga “liggen”
  • Baby- dreumesyoga “kruipen”
  • Dreumesyoga “lopen”
Benieuwd naar het actuele lesaanbod? Klik hier 

NEEM CONTACT OP: 

Mieke Holtermans

TELEFOON: 06-24553925

Email: info@alseenzonnetje.nl