Aandacht voor jezelf


Liefdevolle aandacht voor je lichaam 

Massage is helpend om bewust contact te maken met je lichaam. Om alles om je heen even te laten voor wat het is en weer volledig bij jezelf te komen.

Ik masseer vertraagd en aandachtsvol en nodig je uit om met jouw aandacht volledig bij de aanrakingen aanwezig te zijn. Om te voelen wat er in jouw lijft voelbaar is. Dit kan variëren van fijn tot pijn. Mijn focus ligt niet op het veranderen van de situatie of het wegnemen van pijn, maar op jou laten voelen wat er is en te laten ervaren wat er gebeurt als je met je aandacht hierbij aanwezig blijft. Zeker bij het voelen van ongemak of pijn zijn we nogal eens geneigd ons hiertegen te willen verzetten. We willen dat het weggaat, liefst zo snel mogelijk, en voelen een bepaalde weerstand naar de pijn of het ongemak. Deze weerstand zorgt er echter vaak voor dat de klacht juist toeneemt. Terwijl dat, wanneer jij jouw aandacht schenkt aan de klacht, deze soms zomaar kan veranderen. Zie het als een kind dat graag je aandacht wilt en steeds harder z'n best gaat doen om jouw aandacht te krijgen. Geef je hem zijn aandacht en luister je naar wat hij wil zeggen of vragen, dan zie je over het algemeen dat het kind zich gehoord voelt en rustig wordt. 

 

En zo kun je met behulp van massage leren luisteren naar je lichaam. Hoe het met jouw lichaam is en wat jij op dit moment nodig hebt.

 

Benieuwd?
Bel of mail me voor het maken van een afspraak!